Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

anime











Τα anime είναι ιαπωνικά κινούμενα σχέδια. Είναι ένας τομέας που με συναρπάζει εδώ και πολλά χρόνια. Ηθελά το ιστολόγιο μου να έχει τουλάχιστον ένα κομμάτι αφιερωμένο σε αυτά και με την έρευνα που έκανα στο διαδύκτυο βρήκα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα.


Ο λόγος που λέγονται animes είναι επειδή απλά οι ιάπωνες έθελαν τα κινούμενα τους σχέδια να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Οι ιάπωνες σχεδίαζαν κομικς εκατοντάδες χρόνια πριν. Η μορφή που έχουν σήμερα τα animes είναι κατα πολύ επηρεασμένη από τα αμερικάνικα κινούμενα σχέδια. Παρόλαυτα στα επόμενα χρονια, μέχρι και σήμερα οι αμερικάνοι μιμούντε τα πρότυπα των ιαπωνικών.





Δυστυχώς στην χώρα μας τα anime δέν είναι πολύ γνωστά και λίγοι γνωρίζουν τι είναι. Σε άλλες χώρες όμως και κυρίως στην Αμερική είναι πολύ διαδεδομένα, ακόμη και στο τομέα του κινηματογράφου. Είδη έγιναν πολλές ταινίες που οι χαρακτήρες τους είτε ήταν βασισμένοι σε ήρωες των anime, είτε ήταν όλη η ταινία anime, δηλαδη χωρίς πραγματική εικόνα.







Μερικοί από τους πρώτους σχεδιαστές anime είναι: Otin Suimokawa, Junichi Kouchi, Seitaro Kitayama, Sande Yamamoto
Το πρώτο έγχρωμο anime χρονολογήτε στα 1955, αλλά οι πρώτες μορφές anime άρχισαν να εμφανίζοντε από το 1917.





















2 σχόλια:

annoushka είπε...

nice fili eleni m arese m to ar8ro s g ta anime kai to vriskw poli endiaferon!! sinexise thn kali doulia!! you rock girl!! :)

eleni είπε...

efxaristw trikki m !!! Btw enen asxeto me to ma8ima mas, 8a to kamoume tou xronou!! Toulaxiston etsi mas ipan.. ;)